Biografia e Kryetarit

Serdan Kervan

Lindur në Prizren në 1984. Sci. Pasi mbaroi arsimin fillor dhe të shkollës së mesme në vendlindje, Serdan Kervan u diplomua në Departamentin e Mësimdhënies në Klasë në Fakultetin e Edukimit të Universitetit të Prizrenit në Universitetin e Prishtinës në 2007.

Pasi ka mbaruar studimet master në Universitetin e Prishtinës, Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Turke në Universitetin e Prishtinës, 2012, Kervan ka punuar si mësues i shkollës fillore për 12 vjet në Shkollën Fillore “Mustafa Baki” dhe 6 vjet si pedagog në Universitetin e Prizrenit.

Ajo mori pjesë në projekte që përfshinin seminare trainimi gjatë shërbimit për mësuesit që japin mësim në gjuhën turke. Turqia dhe mori pjesë në simpoziumin e organizuar me shumë vende, universitete dhe organizata që ofrojnë trajnim dhe puna lidhur me Kosovën të lëshuar. Ajo gjithashtu mori pjesë në studime akademike mbi Kosovën.

Back to top button